hoofdslider
Verzijl

De woonprofessionals

Home Over ons
Verzijl Schildersbedrijf

Over ons

Het bijzondere verhaal van ons bedrijf begint in maart 1886. Na het overlijden van zijn werkgever start Hendrik Verzijl met Schildersbedrijf H. Verzijl. De bescheiden werkplaats is gevestigd aan de Lekdijk 121 in Nieuw-Lekkerland. De grondlegger van wat tegenwoordig het oudste bedrijf van de gemeente Molenlanden is, verdient zijn geld daarnaast als begrafenisondernemer. Maandelijks begeleidt Hendrik Verzijl dorpsgenoten met paard en wagen naar hun laatste rustplaats. 

Rond 1930 neemt zoon Wouter Jan Verzijl het schildersbedrijf over. Hij geeft zijn baan in de bakkerij van zijn schoonvader op om als dorpsschilder zijn brood te gaan verdienen. Er is dan volop bedrijvigheid in de Alblasserwaard. 

Tussen de schilders in Nieuw-Lekkerland heerst af en toe broodnijd. Elkaars klanten inpikken doe je niet, behalve als het stiekem kan. Wouter Jan verhuist het bedrijf naar een ander pand aan de Lekdijk. In de nieuwe winkel kunnen klanten terecht voor verf, behang en enkelglas. De schilders gaan op de bakfiets naar klussen. In 1964 wordt Verzijl overgenomen door Wouter Jans zonen Hendrik (Henk) en Wouter Jan (Wout). Wouter Jan senior overlijdt snel na de overdracht.

Wout komt er midden jaren ’70 alleen voor te staan nadat z’n broer Henk op jonge leeftijd overlijdt. Onder leiding van Wout begint het bedrijf écht te groeien. Nieuw personeel is nodig om het schilderwerk te doen in tal van grote nieuwbouwprojecten. Woningen, bedrijfspanden: de toegenomen welvaart doet Nederland bouwen. De bakfiets wordt ingeruild voor een bedrijfswagen.

Verzijl Schildersbedrijf
Verzijl Schildersbedrijf


In 1982 legt Wouts zoon Eddy de symbolische eerste steen van een nieuw bedrijfspand aan de Standerdmolen in Nieuw-Lekkerland, waar Verzijl momenteel nog steeds is gevestigd.

Vierde generatie
Twintig jaar na die eerste steenlegging wordt Eddy mede-eigenaar. Generatie vier van de ondernemersfamilie aan het roer. In de jaren daarvoor leert Eddy de fijne kneepjes van het vak van zijn leermeester Jan Bouter. Inmiddels is Eddy alleen eigenaar van Verzijl Schildersbedrijf BV. 

Maart 2021 zijn Eddy en Wout door de Molenlandse wethouder Teunis Jacob Slob in het zonnetje gezet vanwege het 135-jarige bestaan. Op naar de volgende mijlpaal!

Advies of offerte aanvragen?

Cannot call API for app 405460652816219 on behalf of user 10218935608927626